Hlavní obsah

Princ William bude v Karibiku pátrat po pašerácích drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský princ William svou námořní službu absolvuje v Karibiku. Oznámilo to v sobotu Královské námořnictvo, podle něhož bude druhý muž v pořadí na následnictví na britský trůn působit na palubě lodi HMS Iron Duke, která v oblasti pomáhá obětem pravidelných hurikánů nebo pátrá po pašerácích narkotik.

Článek

Starší syn prince Charlese zahájí svou dvouměsíční službu u Královského námořnictva v úterý. Pobytu v Karibiku, o němž již dříve spekulovala britská bulvární média, bude předcházet zhruba pětitýdenní výcvik na pobřeží anglického Portsmouthu. Podle kontradmirála Roberta Coolinga ho ale nečeká žádné zvláštní zacházení.

"Pravidla, která budou uplatňována na prince Williama, budou úplně stejná jako na jakéhokoli jiného nižšího důstojníka," zdůraznil zástupce velitele štábu námořnictva.

Pětadvacetiletý vnuk královny Alžběty II., který už letos prodělal výcvik u Královského letectva, chtěl být podle Coolinga "co nejblíže frontové linii". Velení námořnictva je ale přesvědčeno, že za tak krátkou dobu se víc naučí při operacích lodi Iron Duke než na bojových plavidlech v Perském zálivu. Proto se ho rozhodlo vyslat do Karibiku. 

Princové v armádě

William získal v britské armádě hodnost poručíka a nedávno dokončil letecký výcvik. Kvůli němu si ale vysloužil kritiku, když britský tisk zveřejnil, že si s armádním vrtulníkem zaletěl za svou milou Kate Middletonovou. Podle letectva byl ale jeho let součástí výcviku a měl ho povolený.

V britských ozbrojených silách působil i Williamův mladší bratr Harry, který v Afghánistánu téměř tři měsíce velel jednotce v bojích proti ozbrojencům fundamentalistického hnutí Tálibán.

Námořnictvo se také obávalo umístit Williama do Perského zálivu, aby na britská plavidla nepoutal zbytečnou pozornost nepřátel. "Samozřejmě jsme nechtěli prince vystavit možnému nebezpečí, ale také jsme nechtěli, aby jeho přítomnost na bitevní lodi v určitém regionu přitahovala pozornost," vysvětlil Cooling.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám