Hlavní obsah

Princ Harry možná zamíří do Afghánistánu

LONDÝN

Britský princ Harry se nakonec pravděpodobně vydá do bojové oblasti. Na místo dříve zvažovaného Iráku by měl podle informací britského bulvárního listu News of the World odjet do Afghánistánu. Britská armáda však na jakékoliv informace týkající se možné účasti prince v zahraničních misích vyhlásila informační embargo.

Článek

Je to teprve pár dnů, co náčelník generálního štábu britské armády Richard Dannat oznámil, že Harry nepojede do Iráku. Armáda zdůvodnila toto rozhodnutí tím, že je to příliš nebezpečné a zvýšenému riziku by byli vystaveni i Harryho kolegové v bojové jednotce. Na jeho příjezd do země se údajně připravovali místní radikálové, kteří hrozili únosem.  [celá zpráva]

Informace listu jsou údajně založené na poznatcích Harryho přítele. "Harry by udělal cokoli, aby se dostal na palubu letadla do Afghánistánu. Byl zklamán tím, že nezažije akci v Iráku. Jeho cesta (do Afghánistánu) bude zahalena tajnostmi. Zmizí... Je mnoho možností, jak zabránit lidem, aby něco zjistili," prohlásil nejmenovaný zdroj.

Nadcházející mise v Afghánistánu je podle něj jedním z důvodů, proč po "iráckém" zklamání Harry neopustil řady britských ozbrojených sil. "Bylo mu řečeno, že jeho sen sloužit své vlasti je stále na pořadu dne," doplnil zdroj.

News of the World nicméně nepřinesl žádné bližší informace o tom, kdy by se měl Harry do Afghánistánu vydat. Napsal jen, že by se tak mělo stát patrně ještě do Vánoc a princ by měl sloužit ve velící jednotce sil NATO.

Reklama

Související témata:

Související články

Princ Harry možná do Iráku nepůjde

Britské ministerstvo obrany zvažuje, že nevyšle do Iráku prince Harryho, jak se původně plánovalo. Informace se objevila poté, co v dubnu v Iráku zemřelo 11...

Výběr článků

Načítám