Hlavní obsah

Při požáru ve sklenících u Moskvy uhořelo osm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Nejméně osm lidí uhořelo v úterý ve sklenících na farmě v obci Něstěrovo u Moskvy. Požár vypukl kolem páté hodiny ranní místního času (03.00 SEČ) a plameny se velmi rychle rozšířily, napsala agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru ve sklenících uhořelo u Moskvy osm lidíVideo: AP

 
Článek

Požár se postupně rozšířil se na plochu 240 čtverečních metrů.

Lidé, kteří na místě žili, pocházeli z bývalých středoasijských postsovětských republik. Podle záchranářů to byli většinou lidé z Tádžikistánu. Plameny všechny zastihly ve spánku, proto si oheň vyžádal tak vysoký počet obětí.

Jak požár vznikl, není zatím jasné. Příčinou mohl být zkrat při použití ohřívačů, s jejichž pomocí se migranti snažili udržet v teple.

V Rusku umrzl sedmiměsíční chlapec v kočárku na balkoně

Evropa

V posledních několika dnech došlo v Rusku k několika ničivým požárům, při nichž zahynulo velké množství lidí. V Jaroslavli zahynuly v noci na úterý tři děti, rodiče skončili s těžkými popáleninami v nemocnici. Tři dospělí pak zemřeli v úterý při požáru v blízkosti Nižného Novgorodu.

Počet požárů v Rusku tradičně stoupá během novoročních svátků, které připadají na první lednový týden. Oslavy totiž často provází používání zábavní pyrotechniky a zvýšená spotřeba alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám