Hlavní obsah

Při nehodě českého autobusu u Dortmundu se zranilo 11 lidí

Dortmund
Aktualizováno

Jedenáct lidí utrpělo zranění při nehodě českého autobusu, který v noci na středu narazil do stojícího vozidla na dálnici A2 nedaleko Dortmundu. V tiskové zprávě to uvedla německá policie. Podle serveru deníku Bild patřil havarovaný autobus společnosti Eurolines a byl na cestě z Londýna do Berlína.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v 02:50 SELČ. Čtyřicetiletý český řidič z dosud neznámých příčin narazil s autobusem do doprovodného vozidla transportéru převážejícího nadměrný náklad, které bylo odstaveno na okraji dálnice. Síla nárazu poškodila přední a pravou část autobusu a odmrštila doprovodné vozidlo, které narazilo do transportéru.

Autobus žádné Čechy nevezl, uvedla marketingová ředitelka Eurolines Pavla Lauermannová:  "Není to česká linka, na palubě nebyli žádní čeští cestující. Je to linka, kterou zajišťoval český autobus pro německé a anglické Eurolines." Národnostní složení zraněných cizinců společnost zatím nemá.

Dvacetimiliónová škoda

V autobuse podle Lauermannové cestovalo 42 lidí, i když policie uváděla 53 osob včetně tří dětí. "Podle policie bylo devět lehce zraněných osob, z toho tři policie pro jistotu poslala na kontrolní vyšetření do nemocnice. Zbývajících šest bylo ošetřeno na místě," řekla Lauermannová.

Řidiči podle ní nebyli zraněni.

Policie původně uváděla 11 zraněných včetně řidiče. Utrpěli především řezné rány a pohmožděniny.

Doprovodné vozidlo transportéru bylo v době srážky neobsazené a také řidič transportéru vyvázl bez zranění.

Policie odhaduje celkové škody způsobené nehodou na 750 000 eur (20,3 miliónu Kč). Dálnice A2, která je významnou spojnicí Berlína s Porúřím, byla po havárii zcela uzavřena, po 06:45 hod. se podařilo provoz na ní obnovit.

Reklama

Výběr článků

Načítám