Hlavní obsah

Při havárii na Slovensku zahynul český řidič dodávky

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
Bratislava

Šedesátiletý český řidič dodávky zemřel na Slovensku při nehodě s polským kamionem. K tragické nehodě došlo v noci z úterý na středu mezi slovenskými obcemi Hontianske Nemce a Domaníky v okresu Krupina.

Foto: Policie SR

Česká dodávka po čelní srážce s kamionem

Článek

Na místě zasahovalo osm hasičů, záchranáři a policie. „Důležitý tah ve směru na hranice s Maďarskem byl na několik hodin neprůjezdný,“ uvedla televize Joj. Polský kamion byl plně naložený masem a jeho třiačtyřicetiletý řidič televizi tvrdil, že dodávka se najednou objevila v protisměru a on už nedokázal zareagovat.

Foto: Policie SR

Nehoda polského kamionu a české dodávky

Slovenská policie naopak uvedla, že do protisměru přejel řidič kamionu. „Podle dosavadního objasňování k nehodě došlo tak, že řidič kamionu v pravotočivé zatáčce přejel do protisměru a nastala čelní srážka s dodávkou,“ řekla Novinkám banskobystrická policejní mluvčí Petra Kováčiková.

Hasiči vyprostili tělo řidiče a lékař už mohl pouze konstatovat smrt. „Řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedli záchranáři. Přesná příčina nehody se stále zjišťuje. „Na místě byli přítomni znalci z odboru dopravy a odboru zdravotnictví. Vyšetřovatel už začal v případě trestní řízení pro podezření z přečinu usmrcení,“ dodala Kováčiková.

Reklama

Výběr článků

Načítám