Hlavní obsah

Přes sto aut se srazilo na namrzlé dálnici v Rakousku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Na rakouské dálnici A1 u města St. Pölten mezi Völlendofem a Loosdorfem se v úterý krátce po 17. hodině srazilo skoro 70 osobních a čtyřicet nákladních aut jedoucích směrem na Linec a Salcburk. Silnice se za mrazu změnila v ledové zrcadlo. Hromadná havárie si vyžádala jeden lidský život. Deset lidí bylo zraněno, uvedl deník Die Presse.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Záchranáři se ke zraněným dlouho nemohli dostat a nakonec k nim museli dojít pěšky, neboť dálnice byla zablokována a nebyl volný ani nouzový středový pruh pro sanitky a hasiče. K nehodě došlo i v opačném směru na Vídeň u Loosdorfu.

Oběť je z osobního vozu, který skončil pod kamiónem.

Na místě zasahoval vrtulník, deset sanitek a šest hasičských vozů. Komplikací bylo, že se převrátil 40tunový kamión. Mezi havarovanými vozidly byl i autobus, ale cestující naštěstí vyvázli bez zranění.

V Dolních Rakousech se během odpoledne a večera i kvůli špatnému počasí stalo několik dalších nehod na frekventovaných dopravních tepnách. Na dálnici A2 ve směru na Vídeň se srazilo asi sedm aut, dva lidé při havárii utrpěli lehká zranění. Na A22 u dálniční křižovatky nedaleko města Stockerau nezvládl řidič řízení a skončil v lese.

Na vnějším vídeňském okruhu S1 u sjezdu na Vösendorf vrazilo auto do stromu, dvě zraněné děti musel z místa neštěstí do nemocnice přepravit vrtulník. Nehoda se stala také mezi nájezdem na rychlostní silnici S5 a dunajským mostem Tullner Donaubrücke, jeden člověk při ní utrpěl vážné zranění a další lehké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám