Hlavní obsah

Přepadený francouzský klenotník zastřelil jednoho z lupičů a zavřeli ho

Paříž

Další ze série ozbrojených loupeží, které Francie v poslední době zažívá, skončila ve středu tragicky. Okradený zlatník v přímořském městě Nice na jihu země podle místních médií zastřelil jednoho z útočníků a pak skončil za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Francouzská policie. Ilustrační foto

Článek

Dva muži vtrhli ráno v centru Nice do zlatnictví La Turquoise, které bylo vykradeno již loni, a pod pohrůžkou násilí přiměli obchodníka otevřít trezor. S lupem se pak snažili ujet na skútru, přičemž podle očitých svědků zlatník po nich začal pálit a jednoho trefil. Asi 20letý mladík svému zranění krátce nato podlehl. Druhý pachatel s částí lupu uprchl.

Asi šedesátiletý zlatník, kterého přivolaná policie zatkla, je otcem rodiny a slušný a klidný člověk, citoval server místního deníku Nice-Matin zaměstnance řeznictví, které leží nedaleko vykradeného zlatnictví.

V polovině srpna ozbrojení muži ukradli v Nice v recepci luxusního hotelu Carlton hodinky v hodnotě 20 000 eur. Na konci července pak rovněž ozbrojení muži provedli loupež za bílého dne na výstavě diamantů v hotelu Carlton v Cannes na jihu Francie; zmizeli se šperky v rekordní hodnotě 103 miliónů eur. Z obou měst byla hlášena letos další loupežná přepadení luxusních obchodů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zloději ukradli z pařížského klenotnictví šperky za 50 miliónůVideo: Reuters

V pondělí čtyři lupiči ukradli ze zlatnictví v centru Paříže šperky za dva milióny eur (přes 51 miliónů Kč) poté, co do výlohy obchodu najeli  autem. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám