Hlavní obsah

Předvolební kampaň na Slovensku přitvrdila, objevilo se tajné video

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na internetu se dva týdny před předčasnými slovenskými parlamentními volbami objevilo sedm krátkých videonahrávek rozhovorů bývalého předsedy parlamentu Richarad Sulíka (SaS) a kontroverzního podnikatele Mariána Kočnera, který figuruje v mafiánských seznamech. Druhý nejvyšší ústavní činitel a podnikatel v kamarádském rozhovoru mluví o údajných úplatcích poslancům.

Článek

Video bylo tajně natočeno ve vile kontroverzního podnikatele v době, kdy Sulík zastával post předsedy parlamentu. Sulík a Kočner společně probírají například volbu generálního prokurátora, kterou měly doprovázet nabídky vysokých úplatků poslancům. Sulík kritizuje nerozhodnost premiérky Ivety Radičové a nevylučuje její nahrazení ministrem financí Ivanem Miklošem.

„Jedná se o soukromý rozhovor a video bylo natočeno ilegálně,“ reagoval Sulík, který je v současnosti ve Spojených státech. Sulík připustil, že setkávání s Kočnerem bylo chybou.

Kočner tvrdí, že o pořizování video záznamu nevěděl. „Je to zásah do soukromí. Dám si odborníky zkontrolovat dům,“ dodal.

Letos v lednu unikly na veřejnost přepisy SMS, které si Sulík s Kočnerem posílali. Na veřejnost se rovněž dostal dokument tajné služby s názvem Gorila, který odhaluje korupci v politice v létech 2005 a 2006. [celá zpráva]

Po celém Slovensku se konaly protesty požadující odchod kompromitovaných politiků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám