Hlavní obsah

Před finským parlamentem se pokusili o sebevraždu dva azylanti. Bodli se do břicha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helsinky

Před finským parlamentem v Helsinkách se pobodali dva muži. Policie informovala, že se pravděpodobně jednalo o pokus o sebevraždu, protože se muži sami bodli do žaludku. V pátek o tom informovala agentura AP.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Finská policie

Článek

Incident se před budovou parlamentu odehrál v pátek okolo poledne. „Právě začalo plenární zasedání parlamentu. Ti muži seděli poblíž hlavního vchodu do budovy. Kolem bylo poměrně rušno, ale nikdo z občanů se neocitl v nebezpečí, ti muži nikoho neohrožovali,” prohlásil bezpečnostní představitel parlamentu Jukka Savola.

Svědci vypověděli, že na schodech před parlamentem zůstaly krvavé stopy. „Úzce spolupracujeme s policií, jednotka dorazila na místo okamžitě. Sanitka také přijela během několika minut,” dodal Savola.

Dvojice byla převezena do nemocnice. Národnost ani zdravotní stav zraněných zatím nejsou známy. Podle Savoly ale měli muži u sebe žluté průkazy žadatelů o azyl.

Vyšetřovatelé dodali, že nepředpokládají, že by byl před zákonodárným sborem Eduskunta v centru finské metropole spáchán jakýkoli zločin.

Reklama

Výběr článků

Načítám