Hlavní obsah

Poslední chvíle před sebevraždou sedmnáctiletého střelce z Německa

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Winnenden
Aktualizováno

Sedmnáctiletý střelec z německého Winnendenu Tim Kretschmer, který ve středu zabil ve škole a poté na ulici celkem 15 lidí, spáchal po dokonání svých činů sebevraždu. Video zachycující poslední okamžiky vrahova života natočené mobilním telefonem přinesla světová média.

Článek

Záběry ukazují, jak Kretschmer nejprve nervózně přechází po parkovišti. Na dalším videu, které zveřejnila stanice SkyNews, zřejmě v momentu, kdy si uvědomil bezvýchodnost své situace, poklekl a zastřelil se.

Mladík oblečený v tmavém oděvu vnikl do své bývalé školy vybaven pistolí Beretta, kterou ukradl svému otci. Ve škole zabil devět žáků a tři učitele.

Jediná slova, která vrah ve škole pronesl, údajně byla: “Už jste všichni mrtví?”

Většina jeho obětí byly dívky nebo ženy. Osm zabitých dívek mezi studentkami a dvě učitelky. V důsledku toho se spekuluje, že motivem jeho činu mohla být i nešťastná láska.

Svíčky a květiny zaplavily školu ve Winnendenu

Vrah zastihl své oběti v mnoha případech doslova s tužkami v rukou. Podle svědků se učitelé chovali velmi hrdinsky a svými těly chránili své žáky. Ostatní skákali z oken ve snaze se před střelbou zachránit.

Po opuštění školy zastřelil zahradníka, stopnul auto a odjel do 40 kilometrů vzdáleného Wendlingenu, kde zastřelil ještě dva náhodné chodce. Poté obrátil zbraň proti sobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám