Hlavní obsah

Polští antiglobalisté si vezli do Německa helmy a plynové masky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROSTOCK

V přístavu Rostock na severu Německa pokračovaly v pondělí protesty proti chystanému summitu G8 i střety mezi policií a radikálními odpůrci globalizace. Policisté také zadrželi na polskoněmecké hranici 18 cestujících v autobusu, kteří si převáželi i vybavení na střety s policií.

Článek

Pohraničníci nalezli v autobusu, který přejížděl přes hraniční přechod ve městě Pomellen, plynové masky, helmy a letáky. Němečtí pohraničníci se nyní zaměřují na odhalování radikálů, kteří by mohli do země přijet protestovat proti summitu G8. Mají jim zamezit ve vstupu do země, což byl i případ Poláků.

Další demonstrace v Rostocku

V Rostocku několik set lidí protestovalo na sídlišti Lichtenhagen  proti azylové politice velkých států. Pokojný protest však opět skončil šarvátkami, neboť se mezi demonstrující připletly desítky anarchistů. Čtyři násilníky strážci pořádku zadrželi.

O víkendu bylo v Rostocku při střetech antiglobalistů s policisty zraněno asi tisíc lidí. [celá zpráva] Německá justice stíhá deset násilníků. Pět z nich jsou cizinci ze Španělska, Polska, Ukrajiny a Belgie.

Summit G8 se od středy do pátku uskuteční v nedalekém baltském letovisku Heiligendamm. Přijedou na něj nejvyšší představitelé Spojených států, Německa, Francie, Ruska a dalších vlivných zemí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám