Hlavní obsah

Polská „superředitelka” zařídila cvičný teroristický útok. Vyděšené dítě vyskočilo z okna

Jeden žák vyskočil oknem, druhý propadl panice a další děti se vyděsily k pláči během simulovaného teroristického útoku, který podnikli zamaskovaní muži se zbraněmi v rukou v základní škole v městečku Barczewo na severovýchodě Polska. Útok si z „cvičných důvodů“ objednala ředitelka školy, která ale zcela nepochopitelně nikoho předem nevarovala. Ačkoliv získala ocenění „superředitelka roku 2019“, okamžitě o funkci přišla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Až po ovládnutí školy teroristy kdosi konečně žákům a učitelům vysvětlil, že to nebyl opravdový útok, ale cvičení a že pánové v kuklách nejsou teroristé, ale fanoušci vojenské historie,“ napsal zpravodajský server Onet.pl.

Zamaskované komando nejenže vypadalo přesvědčivě, ale v školních chodbách odpalovalo i ohlušující granáty. Některé děti prý stále trpí následky leknutí a potřebují pomoc odborníků.

Útok šokoval nejen děti, ale hlavně jejich rodiče, místní úřady a především policii. Ani ta totiž nebyla předem upozorněna, a tak alespoň dodatečně varovala, že vše mohlo dopadnout hodně špatně. Kdyby kdokoliv během akce ve škole zatelefonoval policistům, přijali by hlášení o teroristech s plnou vážností a podle toho by také jednali.

Ředitelku v čele školy zastupuje učitel, který sice o útoku nevěděl, ale dokázal duchapřítomně uklidnit třídu včetně desetiletého chlapce, který propadl záchvatu paniky. Chlapec z jiné třídy, který před teroristy vyskočil z okna, naštěstí skákal ze třídy v přízemí.

Reklama

Výběr článků

Načítám