Hlavní obsah

Polská policie zadržela strůjce atentátu ve Vratislavi

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vratislav

Speciální skupina pro boj s organizovaným zločinem zadržela v úterý odpoledne v polské Vratislavi 25letého mladíka, strůjce podomácku vyrobené bomby. Minulý týden ji uložil pod sedadlo městského autobusu ve Vratislavi. To, že puma neexplodovala, bylo jen dílem náhody. Řidič autobusu ji duchapřítomně vynesl ven.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Polská média napsala, že se mladík přiznal a hrozí mu vysoký trest. Zatím ale není znám motiv jeho činu. Nálož byla sestavená ze sekaných hřebíků, železných prutů a výbušniny a byla umístěná v tlakovém hrnci. Mladík ji položil do autobusu číslo 145.

Jeden z cestujících upozornil řidiče na podezřelé zavazadlo. Řidič se zachoval duchapřítomně a vynesl ho ven. Bomba vzápětí vybuchla a zranila ženu, která stála nedaleko.

„V případě, že by nálož vybuchla ještě v autobuse, zůstal by z něj pouze podvozek a z desítek cestujících by zřejmě nikdo nepřežil,“ řekl pro televizi TVN24 specialista na pyrotechniku.

Mladík byl zadržen ve svém bytě, který je vzdálený od hlavního nádraží, kde měla bomba během dopravní špičky explodovat, pouhých 150 metrů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám