Hlavní obsah

Polanski se veřejně omluvil za styk s nezletilou

Režisér Roman Polanski se poprvé veřejně omluvil za sexuální styk, který měl před třemi desítkami let s tehdy 13letou Samantou Geimerovou. Učinil tak podle magazínu Hollywood Reporter v novém dokumentu, který měl v úterý světovou premiéru v Curychu.

Článek

„Je nadvakrát obětí: obětí mojí a obětí tisku,“ prohlašuje oscarový režisér v dokumentu Laurenta Bouzereaua Roman Polanski: Filmové paměti. “Chybuje každý a chyboval jsem i já. Je mi líto toho, co se stalo,“ dodává.

Tvůrci filmů Rosemary má děťátku či Pianista Polanskému bylo 43 roků, když během focení pro magazín v domě herce Jacka Nicholsona opil a drogami omámil tehdy třináctiletou Geimerovou, s níž měl následně sexuální styk. Když byl soudem uznán vinným, utekl v roce 1978 ze Spojených států do Francie. Před dvěma lety ho zadrželi ve Švýcarsku na základě zatykače Interpolu a byl umístěn do domácího vězení. Švýcaři ale nakonec žádost USA o vydání zamítli.

Matka tří dětí Geimerová se musela kvůli mediální pozornosti odstěhovat na Havaj. Polanski se jí za svůj čin soukromě omluvil v roce 2009, ona sama mu veřejně odpustila už dvanáct let před tím. Před časem v pořadu Larryho Kinga na CNN také prohlásila, že byla ráda, že Polanski nebyl vydán k novému soudu do USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám