Hlavní obsah

Polák se vydával za policistu a kontroloval auta, skutečného strážce zákona zastřelil

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

V Polsku se v pátek rozezněly sirény k uctění památky dopravního policisty, kterého ve středu během jeho služby zastřelil opakovaně trestaný zločinec.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke střelbě s následkem smrti došlo poblíž čerpací stanice v Ratiboři nedaleko hranic s Českem, která má asi 60 tisíc obyvatel.

„Podezřelý, agresivně vystupující muž vydávající se za policistu se pokoušel kontrolovat řidiče. Jeden z nich přivolal hlídku. Ta muže požádala, aby se legitimoval, ten ale místo dokladu totožnosti tasil revolver, jednoho z policistů trefil do hrudi a na místě ho zabil. Druhému strážci se podařilo útočníka, přestože byl sám také zraněn, dopadnout, “ řekla televizi TVN24 mluvčí místní prokuratury Joanna Smorczewska.

Nalezli jsme nacistický poklad, zní opět z Polska

Evropa

Pachatelem je podle zjištění polských vyšetřovatelů recidivista, který měl v autě vícero nelegálně držených zbraní včetně samopalu. „Policistu s nejvyšší pravděpodobností zastřelil pod vlivem omamných látek. Policie při prohlídce jeho domu objevila další nelegální zbraně, výbušniny a plantáž marihuany,“ dodala Smorczewska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám