Hlavní obsah

Pohádková mlha nad bazénem je stála život. Dva muže v Německu zabil suchý led

– Lipsko

Nedomyšlený chemický pokus, který měl ozvláštnit večírek, skončil smrtí dvou mužů a zraněním třetího účastníka, píše server týdeníku Focus s odkazem na informace státního zastupitelství v Lipsku. V noci na neděli zemřeli v městečku Gerichshain nedaleko Lipska v bazénu 20letý a 39letý muž, třetího, 47letého účastníka oslavy se podařilo zachránit.

Foto: Profimedia.cz

Nedomyšlený chemický pokus stál život dvě osoby. Ilustrační foto

Článek

Tajemství, které se vznášelo nad smrtí dvou mužů, se podařilo částečně objasnit v pondělí, když byl schopný výslechu třetí účastník večírku.

Podle informací Tag24 se muži stali oběťmi zábavy. Osudným se jim stal nápad, že si vytvoří pohádkový efekt mlhy, když do bazénu s horkou vodou nasypou větší množství suchého ledu. Chemie zřejmě nepatřila k jejich silným stránkám.

Alkoholový večírek skončil brutální dvojnásobnou vraždou. Všechno jsem zapomněl, řekl obžalovaný

Krimi

Kouřový efekt se jim nadmíru podařil. Ovšem vzhledem k tomu, že suchý led je v podstatě pevná forma oxidu uhličitého a CO2 je těžší než vzduch, držela se mlha nad hladinou vody. Plavci v bazénu záhy omdleli a začali se dusit. Pro dvě ze tří obětí přišla jakákoliv pomoc už příliš pozdě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám