Hlavní obsah

Pod tíhou sněhu se na Slovensku probořila střecha výrobního závodu

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V obci Oravská Lesná se v úterý večer pod tíhou sněhu probořila střecha výrobního závodu. V noční směně pracovalo podle slovenské policie téměř 30 lidí, ale naštěstí nikdo nebyl zraněn.

Foto: Policie SR

Tíha sněhu probořila střechu haly.

Článek

Budova patří firmě Avex Electronics, která vyrábí elektronické moduly a spínače.

„Na místě zasahovala i armáda,“ dodala policie.

Foto: Ministerstvo obrany SR

Se sněhem pomáhají i vojáci.

Vojáci ze Žiliny a Martina pomáhali také v dalších obcích na severu země. Na místo přijel v úterý i ministr obrany Peter Gajdoš. „Je důležité, aby občané věděli, že na vojáky se mohou spolehnout,“ řekl Gajdoš. Přesný počet vojáků, kteří pomáhají při odstraňování sněhové kalamity, ministerstvo obrany neuvedlo. Podle velitele 5. pluku speciálního určení Žilina Miroslava Gardla jsou vojáci připraveni pomáhat tak dlouho, dokud to bude zapotřebí. [celá zpráva]

V důsledku silného sněžení byla vyhlášena mimořádná situace už ve třech městech (Čadca, Krásno nad Kysucou a Námestovo) a ve 34 obcích. Po jednotlivých městech a obcích začaly vyhlašovat mimořádnou situaci celé okresy na severu Slovenska. Platí to pro okresy Čadca a Námestovo.

V Prešovském a Žilinském kraji spadlo v uplynulých dnech 50 až 80 centimetrů nového sněhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám