Hlavní obsah

Německo po bouřích hlásí už 141 mrtvých

Aktualizováno

Rozsáhlé záplavy si na západě Německa vyžádaly nejméně 141 lidských životů. Informovala o tom německá média poté, co policie v Koblenci oznámila, že registruje minimálně už 98 mrtvých. Jde o oběti v okrese Ahrweiler ve spolkové zemi Porýní-Falc, který paří k nejpostiženějším místům v zemi. Severní Porýní-Vestfálsko hlásí 43 obětí rozbouřeného živlu. Počet raněných se vyšplhal nad 600.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Letecké záběry z NěmeckaVideo: Reuters

 
Článek

Panují obavy, že během dne počet obětí ještě vzroste. Záchranáři totiž stále neprohledali všechna místa a domy zasažené záplavovou vlnou. I po dvou dnech záchranných akcí se mnoho lidí pohřešuje. V některých oblastech navíc nefungují telefony. V údolí řeky Ahr, kde se nachází i zmíněný okres, je navíc stále mnoho silnic nesjízdných.

Letecké záběry z Německa. Obří díra v Blessemu je stále větší

Evropa

V pátek spolková země Porýní-Falc, kde okres Ahrweiler leží, hlásila 63 obětí. Dalších 43 mrtvých registrovalo sousední Severní Porýní-Vestfálsko a dvě úmrtí ze středy hlásilo i Sársko. V sobozu oblasti postižené přírodní katastrofou navštíví německý prezident Frank-Walter Steinmeier.

Foto: Alexander Franz, Reuters

Policie na zničené silnici v obci Erftstadt

Reklama

Výběr článků

Načítám