Hlavní obsah

Počet obětí bouří v italských věznicích stoupl na 12

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Vzpoury v téměř třech desítkách italských věznic, které vypukly v neděli po oznámení dalších opatření proti koronaviru, si vyžádaly už 12 obětí. Informovala o tom v úterý agentura Reuters s odvoláním na italské ministerstvo spravedlnosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Itálii se bouří vězni kvůli omezení návštěvVideo: Reuters

 
Článek

Podle agentury Reuters zemřela většina z 12 vězňů na předávkování léky, které požili, když se během vzpoury dostali do vězeňských ošetřoven. Někteří se předávkovali metadonem, který se používá jako substituční látka pro závislé na heroinu, další benzodiazepiny. Sedm z osmi obětí v modenské věznici se předávkovalo léky z vězeňské lékárny Osmý se nadýchal kouře, když vězni zapálili matrace.

Revolta v italských věznicích, které jsou dlouhodobě přeplněné, vypukla kvůli zákazu návštěv vyhlášeném v rámci opatření proti šíření nového koronaviru.

V Itálii se kvůli koronaviru bouří vězni, osm mrtvých

Koronavirus

Nemocí Covid-19 se v Itálii nakazilo už přes 10 000 lidí a 631 infikovaných zemřelo. Itálie je nejhůře postiženou zemí po Číně a vláda proto ode dneška vyhlásila karanténu v celé zemi.

Do karantény jde celá Itálie

Koronavirus

Ve 27 věznicích v Itálii v neděli a v pondělí trestanci zakládali požáry a vzali i několik dozorců či zdravotníků jako rukojmí. Ty se podařilo už všechny zachránit. Z nápravném zařízení v jihoitalském městě Foggia se v pondělí během vzpoury podařilo utéct 50 vězňům, z nichž 22 je stále na útěku, uvedl v úterý deník Il Fatto Quotidiano s odvoláním na ministerstvo spravedlnosti. Mezi těmi, jež jsou stále na útěku, jsou podle něj mimo jiné členové garganské mafie i jeden odsouzený za vraždu.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Podle ministerstva je situace ve většině věznic pod kontrolou, v desítce z nich ale trvají protesty.

Italské věznice jsou dlouhodobě přeplněné, takže ke vzpourám podle místních médií mohla přispět i obava z rozšíření nákazy koronavirem. Podle agentury Reuters je nyní v italských věznicích 61 250 trestanců, což je asi o 10 000 více než je kapacita zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám