Hlavní obsah

Počet nových běženců v Maďarsku rapidně klesl na 367

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť
Aktualizováno

Počet nových migrantů v Maďarsku po uzavření hranice se Srbskem radikálně poklesl. Zatímco ještě v pondělí překročilo hranice 9380 běženců, v úterý už jich bylo jenom 367. Uvedla to maďarská policie na svých internetových stránkách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti odcházejí od přechodu u vesnice Horgoš na srbské straně hranice s MaďarskemVideo: Reuters

 
Článek

Tito lidé jsou po zpřísnění podmínek pro vstup do Maďarska považováni za ilegální migranty. Od úterý je nelegální překročení hranice a poškození bariéry na hranicích trestným činem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Až 316 běženců už čelí trestnímu stíhání za nelegální přechod hranice a poškození bariéry na hranicích. Maďarská televize M1 uvedla, že někteří z nich už byli v poutech předvedeni před soud. Dalších 51 lidí čeká na řízení kvůli nezákonnému vstupu do země.

Foto: MTI

Maďarští policisté hlídkují u zátarasu na hranicích se Srbskem.

Foto: MTI

Maďarští policisté zadrželi migranta, který nelegálně překročil hranici se Srbskem u obce Röszke.

Žádný azyl

Maďaři také zavedli zrychlené azylové řízení ve speciálních kontejnerech umístěných přímo na hranici se Srbskem. Během úterka ale zamítli všech 40 žádostí, které stačili vyřídit. V televizi M1 to potvrdil poradce maďarského premiéra György Bakondi. Sedmnáct lidí se proti tomuto rozhodnutí odvolalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Maďarská policie zadržuje běžence, kteří nelegálně překročí hranici se SrbskemVideo: Reuters

Maďarské orgány v současnosti vyřizují žádosti o azyl dalších 34 lidí. Jedná se většinou o rodiny s malými dětmi, které převezli autobusem do uprchlického tábora ve Vámosszabadi.

U dálnice na hranici je několik kontejnerů, do nichž migranti po jednom vcházejí dveřmi ze srbské strany. Pokud je žádost zamítnuta, migrant je vrácen na území Srbska. Jinou cestou než přes kontejner s úředníky není možné se do Maďarska ze srbské strany dostat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám