Hlavní obsah

Po vraždě Čecha zatkla londýnská policie tři podezřelé. Jednomu je šestnáct let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Britská policie v souvislosti s vraždou českého manažera Zdeňka M. zadržela tři lidi. Nejmladšímu z podezřelých je 16 let, zbylým dvěma je 19 a 29 let. Čech byl nalezen ve středu po půlnoci v tratolišti krve ve východní části Londýna. Podle policie ho po slovní rozepři ve fast foodu mladíci pronásledovali a napadli. Britská média psala o útoku kovovým řetězem.

Foto: Profimedia.cz

Londýnská policie u místa, kde byl zavražděn Zdeněk M.

Článek

Informaci o zatčení třech podezřelých Novinkám potvrdila mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová s tím, že jsou zadrženi vyslýcháni.

K hádce došlo v prodejně rychlého občerstvení Perfect Fried Chicken. Podezřelí pak Čecha, který v Londýně dlouhodobě žil a vracel se domů z posezení s kolegy, sledovali a po asi sto metrech ho brutálně napadli. [celá zpráva]

Podle svědků citovaných deníkem Evening Standard Zdeňka M. pronásledovali nejméně čtyři mladíci na kolech BMX.

Rána nebo rány masivním kovovým řetězem napadenému způsobily krvácení do mozku a muž na místě zemřel. Podle svědků do něj útočníci na zemi ještě kopali.

„Detektivové vyzývají kohokoliv, kdo byl na tom místě a byl svědkem útoku nebo událostem, které mu předcházely, aby se přihlásil. Motiv útoku zůstává nejasný,” řekl Guardianu londýnský policejní mluvčí.

Cyklista, který Zdeňka M. našel po útoku, se mu snažil dát první pomoc, ale bezvýsledně. Jeden ze svědků podle Evening Standardu cyklistu viděl. „Měl plnovous od krve, z toho jak mu dával dýchání z úst do úst,” řekl.

Začalo to hádkou

Podle prodavače z fast foodu Perfect Fried Chicken, kde incident začal, se tam Čech pohádal s jedním mladíkem.

„Nevím, o čem se hádali. Nedošlo tu k žádné strkanici ani ráně pěstí. Křičeli na sebe asi deset vteřin. Ten kluk, mohlo mu být tak šestnáct nebo sedmnáct, pak šel a zavolal kamarády,“ citoval ho Evening Standard.

„Jeden z nich, který byl starší, pak za mužem v obleku přišel, chytil ho kolem ramen a řekl mu, že by s ním (s hochem z fast foodu, pozn. red.) neměl takhle mluvit. Vzali jídlo ven a to bylo celé. Pak najednou přijely všechny ty policejní auta a sanitky. Policisté si vyžádali záznam z bezpečnostní kamery a řekli, že to (vražda Čecha, pozn. red.) zřejmě souvisí s tím, co se stalo tady.

Sbohem příteli

„Hněv nemá hranic. Byl zavražděn kvůli hloupé hádce za rohem kousek ode mě. Navždy na Tebe budu vzpomínat pro tvůj úsměv a optimismus, pro tvou energii a přátelství. Bolí mě, že jsi nás opustil takhle, brácho. Doufám, že se tvoje rodina dočká spravedlnosti a ty bas.... půjdou na zbytek života do vězení. Sbohem můj příteli,“ napsal jeden z přátel zavražděného Čecha na Facebook.

„Jsem v šoku. Doufám, že ti, kdo to udělali, shoří v pekle,“ připsal další.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám