Hlavní obsah

Po operaci očí spáchal Brit sebevraždu

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaašedesátiletý Paul Dance z anglického Worcesteru, který po neúspěšné operaci očí utrpěl trvalé poškození zraku, spáchal sebevraždu. O smutném příběhu nyní informovala jeho dlouholetá partnerka, aby varovala veřejnost.

Foto: Profimedia.cz

Laserová operace očí. Ilustrační foto

Článek

Paul Dance se živil jako elektrotechnik v nemocnici ve Worcesteru. Vzhledem k tomu, že brýle nosil velmi nerad, rozhodl se v lednu pro operaci očí, která jej vyšla na bezmála sedm tisíc liber (210 tisíc korun).

Po operaci, kdy se měl jeho zrak zlepšit, došlo však k opačnému efektu. Brit si stěžoval na suché oči a velmi rozmazané vidění. „Po té operaci začal trpět úzkostmi, bál se, že nebude moci pracovat. Na ulici viděl svatozáře místo pouličního osvětlení,” uvedla Denise Phillipsová, která s Dancem žila posledních 18 let.

Měla sen o kadeřnictví, které musela zavřít. Mladá Belgičanka spáchala sebevraždu

Zahraniční

Psychické problémy po operaci vedly až k tragické události, když na začátku července spáchal Dance sebevraždu. „Chtěla bych zveřejněním varovat ostatní. Jen bych si přála, aby si lidé byli vědomi toho, že se operace nemusí podařit,” uvedla pro BBC Phillipsová.

Na její slova navazuje aktivistka Sasha Rodoyová, která varuje, že problémy po operaci očí mohou být častější, než se zdá. Sama je bojovnicí za regulaci v oboru očních klinik. Upozorňuje na případ americké meteoroložky Jessicy Starrové, která před dvěma lety rovněž spáchala po nepodařené operaci očí sebevraždu. Televizní moderátorce stanice Fox, která po sobě nechala dvě děti, bylo 35 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám