Hlavní obsah

Pětiletá Češka spadla na Slovensku z pěti metrů z můstku do potoka

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké štěstí měla pětiletá dívka z České republiky, která v pondělí šlápla mimo můstek v Horných dierách v Malé Fatře a z výšky přibližně pěti metrů spadla do potoka. Neměla žádná viditelná zranění, ale záchranářům si stěžovala na bolesti zad a byla transportována vrtulníkem do nemocnice.

Foto: HZS

Náročný transport dívky.

Článek

Horská záchranná služba (HZS) dostala žádost o pomoc v pondělí odpoledne. K nehodě došlo v Horných dierách, kde musí turisté část cesty absolvovat po kovových můstcích. Ty jsou většinou mokré a kluzké. „Dívka české národnosti stoupla mimo můstek a spadla do potoka z přibližně pěti metrů,“ uvedla HZS na sociální síti.

Foto: HZS

Vrtulník transportoval dívku do nemocnice.

Na místo okamžitě vyrazili horští záchranáři, kteří se k dívce dostali z můstku pomocí lanové techniky. „Dívka byla při vědomí, stěžovala si na bolesti páteře. Záchranáři jí na místě poskytli neodkladnou první pomoc a ošetření,“ uvedla stránka HZS.

O součinnost byla požádána Vrtulníková záchranná zdravotní služba. „Záchranáři po ošetření vytáhli dívku na můstek a pomocí nosítek ji transportovali na Podžiar, kde byla přeložena na palubu vrtulníku. Letecky byla dopravena do nemocnice v Martině,“ dodali horští záchranáři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám