Hlavní obsah

Papež má mírné zdravotní potíže, vynechal mši

Vatikán

Třiaosmdesátiletý papež František má lehké zdravotní problémy, kvůli nimž ve čtvrtek nepřišel na mši pořádanou pro římské duchovní v jednom z chrámů v italském hlavním městě. Pracovat bude ve své rezidenci a žádný z úkolů naplánovaných na čtvrtek nebude rušit, uvedl Vatikán.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Papež František má zdravotní problémy.

Článek

„Kvůli lehké indispozici se rozhodl zůstat v Domě svaté Marty,“ informoval mluvčí Vatikánu Matteo Bruni. V Domě svaté Marty má papež František své sídlo.

Agentura Reuters píše, že papež při středeční generální audienci působil tak, že je nachlazený, nicméně při odpolední mši u příležitosti Popeleční středy se mu zjevně vedlo lépe.

Na severu Itálie v oblastech, které jsou nejvíce zasaženy koronavirem, byly někde bohoslužby na Popeleční středu zrušeny úplně, jinde byly omezeny. V Itálii se novým typem koronaviru nakazilo skoro 530 lidí, 14 z nich nemoci podlehlo. Itálie je v Evropě zemí s největším počtem infikovaných pacientů.

ON-LINE: Vídeň hlásí prvního nakaženého, Slovensko chystá hraniční kontroly

Koronavirus

Ve středu na generální audienci na Svatopetrském náměstí přišlo mnoho věřících s ochrannými rouškami na obličeji, během mše k příležitosti začátku postní doby ji ale podle Reuters měl jen jeden člověk.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Papež František se necítí dobře.

Agentura AP připomíná, že svatý otec se těší celkově dobrému zdraví. V mládí kvůli nemoci dýchacích cest přišel o část jedné plíce a trpí na ischias, kvůli němuž se mu špatně chodí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám