Hlavní obsah

Otravu dvou lidí neznámou látkou u Salisbury vyšetřuje protiteroristická jednotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amesbury

Nejnovějšího případu otravy dvou osob neznámou látkou v Británii se ve středu ujala protiteroristická složka policie. Vzorky látky zkoumá vojenská laboratoř Porton Down, která se specializuje na detekci bojových otravných látek a která zjistila, že v dubnu byli dvojitý agent Sergej Skripal a jeho dcera Julija otráveni v nedalekém Salisbury nervovým jedem novičok.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Baptistické středisko v Amesbury

Článek

Scotland Yard v prohlášení podle listu Daily Telegraph uvedl: „Jak byste předpokládali vzhledem k nedávným událostem v Salisbury, policisté u protiteroristické jednotky pracují na vyšetřování incidentu v Amesbury společně s kolegy s wiltshirské policie.“

Dvojice čtyřicátníků je ve vážném stavu. Původně se předpokládalo, že se oba mohli otrávit znečištěnou drogou, ale to se nepotvrdilo. Policie ve Willtshire oznámila, že „mohli být vystaveni neznámé látce“. Vzorky předali do laboratoře v Porton Down.[celá zpráva]

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Policisté u domu v Amesbury, kde byla nalezena dvojice lidí v bezvědomí.

Oba byli nalezeni v sobotu večer v ulici Miggleton Road nedaleko nových domů v Amesbury. V sobotu odpoledne se zúčastnili s mnoha dalšími lidmi zábavného rodinného dne v amesburské baptistické církvi. Její tajemník Roy Collins řekl BBC, že „nikdo jiný netrpěl projevy nemoci“.

„Nebyly žádné další zprávy o jiných incidentech,“ vyzdvihl. Před farou stojí policejní auta, ale nejsou tam stany forenzních expertů.

„Všichni jsme zcela zmateni a šokováni – samozřejmě vzhledem k událostem v Salisbury,“ dodal Collins. Dvojice je léčena ve stejné nemocnici jako Skripal a jeho dcera.

Komisař Angus Macpherson ale řekl: „Není důvod si myslet, že je to spojené se záležitostmi z posledních měsíců.”

Reklama

Výběr článků

Načítám