Hlavní obsah

Osnovatele krvavého útoku ve Volgogradu zabila policie

Moskva

Ruská policie ve středu v dagestánské metropoli Machačkale zlikvidovala vůdce teroristické skupiny, který má na svědomí říjnový krvavý útok ve Volgogradu. Podle ruských agentur o tom informoval ruský protiteroristický úřad.

Foto: Ruské ministerstvo pro mimořádné události, Reuters

Městský autobus zdemolovaný explozí

Článek

Policisté podle tohoto zdroje provedli v Machačkale speciální operaci, při níž zabili dvě osoby, které kladly ozbrojený odpor. Později se ukázalo, že jeden z mrtvých je velitel machačkalské teroristické organizace Murad Kasumov.

Na místě střetu se podle agentury ITAR-TASS našla mimo jiné i pistole a puška, které byly v minulosti použity k několika vraždám a pokusům o vraždu. Pistolí byli zastřeleni dva soudci, advokát, vlastník čerpací stanice a další dva lidé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch autobusu zachytila kamera v autě, jedoucím za ním Video: Reuters

Podle Národního protiteroristického úřadu byl Kasumov organizátorem i účastníkem řady letošních útoků v Machačkale. On prý také nařídil Dmitriji Sokolovovi, aby vyrobil bombu, kterou pak jeho žena, sebevražedná atentátnice, 21. října odpálila ve Volgogradu v autobuse. O život tehdy přišlo šest lidí a dalších 41 utrpělo zranění. Sám Sokolov zemřel před čtyřmi dny spolu se čtyřmi druhy při přestřelce s policisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám