Hlavní obsah

Orbána v Praze vypískali, řeší maďarská média

Právo, Novinky, ivi, aš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Budapešť

Maďarské weby v pondělí informovaly, že demonstranti před budovou pražské Státní opery vypískali v neděli večer premiéra Viktora Orbána, když společně s dcerou Rózou vystupoval před budovou z automobilu. „Ano Evropě, ne nacionalismu,“ hlásal transparent v rukách skupiny demonstrantů, konstatuje server hvg.hu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zleva ředitel Národního divadla Jan Burian, maďarský premiér Viktor Orbán a premiér Andrej Babiš s manželkou Monikou na slavnostním otevření Státní opery v Praze

Článek

Maďarské weby označily protestující za „příznivce Evropské unie“ a připomínají, že protest byl namířen především proti předsedovi české vlády Andreji Babišovi.

Server index.hu v této souvislosti upozornil, že zpravodaj oficiální maďarské agentury MTI, který Orbána na cestě do Prahy doprovázel, se o vypískání maďarského premiéra vůbec nezmínil.

Video z Prahy umístil na sociální síti také Orbán, ale pískot zde překryla operní hudba. Deník Népszava v této souvislosti upozornil, že na oficiálních záběrech jsou vidět usmívající se Babiš a Orbán.

Orbán i Babiš se v neděli večer účastnili slavnostního koncertu k otevření Státní opery po tříleté rekonstrukci.

Před budovou byla přítomná policie, ale u schodiště nechala stát několik lidí s modrožlutými vlajkami EU.

Reklama

Výběr článků

Načítám