Hlavní obsah

Okolí makedonské metropole zasáhlo zemětřesení, 30 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skopje

Zemětřesení o síle 5,3 stupně zasáhlo v neděli okolí makedonského hlavního města Skopje. Zraněno bylo nejméně 30 lidí, hlášeny jsou jen menší materiální škody na budovách. Lidé ve Skopje vybíhali v panice na ulici, informovala agentura AP.

Foto: Boris Grdanoski, ČTK/AP

Zemětřesení o síle 5,3 stupně zasáhlo okolí makedonské hlavní město Skopje, napáchalo jen drobné škody.

Článek

Zemětřesení v Makedonii zaznamenaly instituce v Německu i USA. Americká geologická služba uvedla, že epicentrum se nacházelo asi čtyři kilometry severovýchodně od Skopje. Ohnisko otřesů bylo v hloubce deseti kilometrů.

Hlavní otřes byl registrován krátce po 15.00 SELČ, řekla agentuře AP seizmoložka Dragana Cernihová z národní seizmologické observatoře. Poté následovaly nejméně čtyři další otřesy.

Cernihová sdělila, že dostala zprávy o trhlinách ve zdech domů nebo zřícených komínech, z vesnic kolem Skopje byly hlášeny poškozené střechy.

Skopje postihlo mohutné zemětřesení v červenci 1963. Tehdy při otřesech zahynulo 1070 lidí a většina města byla zničena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám