Hlavní obsah

OBRAZEM: Chorvatské a turecké fanoušky museli oddělit ve Vídni těžkooděnci

Novinky, CNN, aš, APA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Ve Vídni se v pátek odpoledne střetli chorvatští a turečtí fotbaloví fanoušci. V centru města byla nasazena pořádková policie, která má tábory fandů od sebe oddělit. Oba týmy se večer utkají o postup do semifinále.

Článek

Fanoušci se střetli na ulici Ottakringer. Vzduchem létaly i dýmovnice a na místě zasahovali policejní těžkooděnci.

:. Chorvaští fanoušci odpalují pyrotechniku před zahájením zápasu.foto: Reuters/Herwig Prammer

Ve Vídni je asi 50 000 příznivců obou týmů, kteří očekávají večerní boj o semifinále. Fandové přes den oslavovali.

:.Chorvatští fanoušci v potyčce s příznivcem Turecka na Štěpánském náměstí ve Vídni před čtvrtfinálovým zápasem mistrovství Evropy ve fotbale mezi Chorvatskem a Tureckemfoto: Profimedia

Obavy ze střetů jsou silné také kvůli historii, kdy Chorvaté čelili osmanským Turkům postupně obsazujícím Balkán a ohrožujícím habsburskou monarchii, zejména Uhersko a posléze pobřeží Jaderského moře.

:. Policie ve Vídni zasahuje proti tureckým fanouškům před čtvrtfinálovým zápasem mistrovství Evropy ve fotbale mezi Chorvatskem a Tureckem.foto: Profimedia

V paměti je i vzájemný zápas z evropského šampionátu v roce 1996, kdy Chorvaté ve skupině porazili Turky 1:0. Turci tehdy nezískali ani bod a nyní doufají v odvetu, i když chorvatský trenér je přesvědčen, že jeho tým je silnější.

:.Chorvaští fanoušci odpalují pyrotechniku před zahájením zápasu.foto: Reuters/Herwig Prammer

Vídeňská police se hlavně obává situace po zápase, kdy jeden ze čtvrtfinalistů bude vyřazen z dalších bojů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám