Hlavní obsah

Oběť mafiánské vraždy semleli na Slovensku v mlýnku na maso

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

V rámci velké policejní akce bylo na Slovensku tento týden obviněno osm lidí ve věku 36 až 50 let z několika starších mafiánských vražd. Jedním z případů je i vražda Andreje Reisze, jehož rozporcované tělo v roce 2006 semleli v mlýnku na maso.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

„Měl být zastřelen v listopadu 2006 v areálu bývalého družstva v Dunajské Stredě. Jeho tělo měli rozporcovat, kusy těla následně semlít v mlýnku na maso a vysypat do Malého Dunaje. Čtyři osoby byly obviněny z vraždy a čtyři z úkladné vraždy,“ uvedl policejní mluvčí Martin Wäldl. Obviněným hrozí 25 let vězení až doživotí.

V roce 2010 gang zavraždil tehdejšího bosse dunajskostredského podsvětí Ľudovíta Sátora. „Měl být zastřelen 2. prosince 2010 rovněž v areálu zmíněného družstva,“ dodal mluvčí.

Další dvě oběti měli uškrtit a vložit do vykopané jámy v areálu stejného družstva. „Kosterní pozůstatky obou poškozených byly nalezeny v rámci zmíněné policejní akce,“ řekl mluvčí. Další dvě vraždy byly spáchány na okraji Bratislavy ve čtvrti Vrakuňa.

Mafiánská válka na jižním Slovensku

Policejní akce na odhalování pachatelů zmíněných mafiánských vražd se tento týden zúčastnilo 170 policistů. Vykonali devět domovních prohlídek, zajistili střelné zbraně, mačety, nože, boxery i kuši.

Vraždy byly dozvukem mafiánské války na jižním Slovensku. Nejkrvavější bylo vyvraždění tzv. gangu Pápalyovců v roce 1999. Střelbě v baru Fontána v Dunajské Stredě tehdy padlo za oběť deset členů gangu. Nástupcem Tibora Pápaye se stal právě zmíněný Ľudovít Sátor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám