Hlavní obsah

Nové oběti bojů na Ukrajině, bojovaly i tanky

Kyjev/Doněck
Aktualizováno

Boje na východě Ukrajiny si poprvé po pěti dnech vyžádaly nové oběti. Podle pondělního sdělení Kyjeva v Donbasu zemřel ukrajinský voják, uvedla Ukrajinska pravda. Povstalci hlásí dva mrtvé. Obě strany se obviňují z nasazení tanků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V okolí Doněcku se stále ozývá střelbaVideo: Reuters

 
Článek

Tiskový mluvčí ukrajinské protiteroristické operace ATO Andrij Lysenko v pondělí oznámil: „Za posledních 24 hodin následkem bojových událostí zemřel jeden náš voják, zranění nejsou.”

Separatisté oznámili, že boje se v posledních 24 hodinách soustředily do oblasti mariupolského přístavu. Armádní tank tam podle nich zasáhl nákladní auto povstalců a dva členy jeho posádky zabil, uvedla ČTK.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tanky v akci

Podle tiskového střediska ATO v neděli mezi sedmou ráno a sedmou večer separatisté ostřelovali pozice ukrajinských sil ve 23 případech, z toho jedenáctkrát za použití minometů a granátometů, sedmkrát z ručních zbraní a ve dvou případech z tanků.

U Šyrokyna na březích Azovského moře separatisté podle vládních zdrojů použili minomet ráže 120 mm. Podle separatistů ale velkorážné minomety nasadily vládní síly. Palbu z ručních zbraní přiznávají.

Nejvíce střetů bylo hlášeno z okolí Doněcku, uvedla Ukrajinska pravda. Střety v oblasti potvrzují i separatisté na svém webu DNR-news, kde uvádějí, že byly nasazeny minomety.

Opravy zbraní

Podle separatistů využívají ukrajinské síly příměří k opravě bojové techniky v Artěmivsku. Opravují tam i houfnice 2SI Hvozika, raketomety typů Grad a Uragan i tanky T-64 a transportéry BTR-70. Podle Doněcku to svědčí o přípravách Kyjeva na ukrajinskou ofenzívu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám