Hlavní obsah

Nizozemští surfaři se těšili na vlny, ve větru a silných proudech jich pět zemřelo

Haag

Pět surfařů zahynulo v pondělí u nizozemského pobřeží. Skupinu nadšenců překvapil na moři extrémně silný vítr a mohutné proudy, napsala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři dostali z rozbouřeného moře pět mrtvých surfařů

Článek

Tragédie se odehrála ve Scheveningenu, nejoblíbenějším přímořském letovisku Nizozemska už v pondělí večer. Skupina vyrazila surfovat, ale na moři je zaskočila nepřízeň počasí.

Nejméně sedmi lidem se nedařilo dostat se k břehu, na pomoc jim tak vyrazili záchranáři. Pomoc ale přišla pro dva z nich příliš pozdě. Třetího dopravili do nemocnice.

Další ze skupiny byli pohřešovaní a záchranáři po nich pátrali až do 23 hodin, kdy se akce musela kvůli tmě a bouřlivému počasí přerušit. Od úterních šesti ráno se pátralo dál. Hledání pohřešovaných komplikovala silná vrstva mořské pěny, napsal server deníku Algemeen Dagblad. Nakonec během dopoledne našli záchranáři další tři těla surfařů.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři v silné vrstvě pěny z rozbouřeného moře se pokouší najít pohřešované surfaře.

Obyvatelé Scheveningenu nechápou, proč se tragédie stala. „Byli to dobří surfaři a vynikající plavci,“ uvedla jedna z místních obyvatelek deníku Algemeen Dagblad. Její slova potvrdil také Mark van Haaften. Znal dva ze skupiny surfařů. „Byli to vynikající plavci a dobří surfaři. Ve vodě byli každý den, moře dobře znali. Nechápu, co se stalo,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám