Hlavní obsah

Nikdo nesmí na pevninu. Na výletní lodi u Říma uvízlo kvůli koronaviru sedm tisíc lidí

Novinky, jz, jem

Přes sedm tisíc lidí na zaoceánské lodi jménem Costa Smeralda uvízlo v italském přístavní městě Civitavecchia. U čínského manželského páru panuje podezření, že se nakazili novým typem koronaviru, napsal server týdeníku Focus. Místní úřady zakázaly všem pasažérům vystoupit z lodi na pevninu.

Záznam: V italském přístavu uvízla kvůli koronaviru loď se sedmi tisíci pasažéryVideo: Reuters

 
Článek

Žena z Macaa má horečku a problémy s dýcháním, uvedl mluvčí rejdařské společnosti. O ženu se starají lodní lékaři a je izolována od ostatních cestujících. Výsledky testu na koronavir se čekají ve čtvrtek odpoledne. Manžel nemocné nemá zatím žádnou teplotu. Podle italských médií manželský pár dorazil 25. ledna na letiště do Milána.

Manželský pár podle informací lodní společnosti nastoupil na zaoceánskou loď v přístavu Savona v Ligurii.

Foto: Profimedia.cz

Interiér výletní lodi Costa Smeralda

Loď poté vyplula na trasu po západním Středomoří. Loď kotvila v Marseille, Barceloně a Palma de Mallorca, uvedená místa pasažéři navštívili předtím, než jejich plavba skončila v Civitavecchia, odkud se měli vydat na výlet do italského hlavního města Řím. Itálie je u Číňanů jednou z nejoblíbenějších turistických destinací.

Foto: Profimedia.cz

Výletní loď Costa Smeralda

Costa Smeralda je velká zaoceánská výletní loď plující pod italskou vlajkou. Měří 337 metrů. Pojme 5224 pasažérů a 1646 členů posádky. Cestující mají k dispozici 20 podlaží a 2612 kajut. Výtlak Costy Smeraldy činí 185 tun a její motory mají sílu 50 tisíc koňských sil. To lodi umožňuje plout maximální rychlostí 39,8 kilometru za hodinu.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Reklama

Výběr článků

Načítám