Hlavní obsah

Neustoupíme teroru, odsoudila Mayová útok v Londýně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako „chorobný a zvrácený” odsoudila středeční teroristický útok v Londýně, při kterém útočník zabil tři lidi, než jej policie zastřelila, britská premiérka Theresa Mayová. Místo útoku nebylo podle ní vybráno náhodně.

Foto: Pool, Reuters

Britská premiérka Theresa Mayová útok v Londýně odsoudila.

Článek

Život v Británii půjde podle premiérky dál svým tempem, parlament ve čtvrtek zasedne jako obvykle. Úroveň varování před hrozbou terorismu se v zemi nemění a zůstává na čtvrtém z pěti stupňů.

„Půjdeme společně kupředu, nikdy neustoupíme teroru a nikdy nedovolíme hlasům nenávisti, aby nás rozdělily,” řekla premiérka. Pokusy popřít s pomocí teroristických útoků britské demokratické hodnoty se nezdaří, dodala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři ošetřují zraněné u britského parlamentu a na přilehlém mostěVideo: AP

Mayová v projevu potvrdila, že oběti jsou čtyři, a ocenila jednání policistů, kteří se postavili tváří v tvář nebezpečí. Podle ní nebylo místo útoku vybráno náhodou. „Teroristé se rozhodli udeřit v samém srdci našeho hlavního města, kam přicházejí lidé různých národností, vyznání a kultur, aby oslavili hodnoty svobody, demokracie a svobody slova,” konstatovala.

Předsedkyně britské vlády byla v době útoku v parlamentu a bezpečnostní služba ji rychle odvezla do Downing Street.

Po útoku premiérka předsedala zasedání vládního krizového štábu. Její mluvčí v prohlášení uvedl, že „myšlenky předsedkyně kabinetu a celé vlády jsou s mrtvými a zraněnými a s jejich rodinami”.

Reklama

Výběr článků

Načítám