Hlavní obsah

Neparkujte vedle luxusních aut, budeme je zapalovat, vyzývají řečtí anarchisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Řecká anarchistická skupina se přihlásila k útoku na dvě desítky aut, která před měsícem zapálila v Aténách. Zároveň se ale omluvila, že omylem zničila i „nejméně dvě auta”, která nepatřila bohatým majitelům. Vyzvala také méně majetné řidiče, aby neparkovali své vozy vedle luxusních aut a „usnadnili” tak anarchistům jejich činnost.

Foto: Profimedia.cz

Bohatí jsou řeckým anarchistům trnem v oku dlouhodobě.

Článek

„Rádi bychom vyzvali majitele neluxusních aut, aby se vyhnuli parkování vedle luxusních vozů a usnadnili nám tak naši práci,“ uvedla v prohlášení organizace, jež si říká Skupiny nočních anarchistických nájezdů. V něm se zároveň přihlásila k zapálení více než dvacítky aut z 20. ledna v různých částech Atén.

Anarchisté uvedli, že 18 z dvacítky aut byly vozy, které stály každý více než 40 tisíc eur (asi milion korun).

Podle žhářů byly „symbolem bohatství“ a „třídních privilegií získaných na úkor chudých a sociálně vyloučených lidí na okraji kapitalistické společnosti“. Útoky na luxusní auta jsou podle skupiny součástí její širší strategie proti „represivní kampani státu“.

Řecko chystá centra pro odsun migrantů

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám