Hlavní obsah

Nemocný Pellegrini popřel zvěsti, že má koronavirus

Právo, ivi
Bratislava

Slovenský premiér Peter Pellegrini (Směr-sociální demokracie), který se léčí s infekcí dýchacích cest, důrazně popřel zvěsti, že má koronavirus. „Rozhodně odmítám hoaxové tweety, že mám koronavir. Je to úplný nesmysl,“ napsal předseda slovenské vlády v tweetu.

Foto: Facebook Petra Pellegriniho

Peter Pellegrini

Článek

Pellegrini byl v sobotu hospitalizován v bratislavské nemocnici s vysokou horečkou a akutní infekcí horních dýchacích cest. Španělský portál ABC napsal, že slovenský premiér může mít koronavirus a že mohl infikovat nejvyšší evropské představitele na nedávném summitu.

„Pokud se potvrdí, že Pellegrini byl infikovaný koronavirem, hlavy států a předsedové vlád celé Evropy by měli zvážit potřebu podstoupit karanténu v délce dvou týdnů,“ napsal španělský portál.

Italský Libero quotidiano v této souvislosti konstatoval, že premiér má zápal plic. „Falešný poplach: slovenský premiér není infikovaný koronavirem,“ napsal portál El Caso, který citoval zprávu slovenského úřadu vlády, že Pellegrini má zápal plic.

Předseda slovenské vlády má už ve středu letět na pracovní cestu do Moskvy.

Pellegrini se nezúčastnil dvou předvolebních diskusí, na nichž nakonec nejsilnější vládní stranu Směr nikdo nezastupoval. Na sociální síti premiér publikoval v neděli fotografii z nemocničního lůžka.

Premiér Pellegrini skončil týden před volbami v nemocnici

Evropa

„V nejnevhodnější chvíli mě zradilo zdraví. Poslední týdny jsem se trápil s rozsáhlou infekcí, ale navzdory tomu jsem se snažil v tomto hektickém čase dál pracovat,“ uvedl Pellegrini. Předseda vlády se těsně před hospitalizací zúčastnil svatby své mluvčí Patrície Macíkové.

Slovenské parlamentní volby se konají v sobotu 29. února 2020.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám