Hlavní obsah

Němečtí policisté našli v autě u hranic s Českem 37 pašovaných štěňat

Berlín

Sedmatřicet štěňat nacpaných v malých klecích a přepravkách našli v pátek němečtí policisté při kontrole auta nedaleko bavorského města Pleystein, které leží necelých deset kilometrů západně od hraničního přechodu Rozvadov. Informoval o tom server Bavorského rozhlasu (BR).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Vůz německé policie. Ilustrační foto

Článek

Řidič a jeho spolujezdec propašovali psy různých ras z Maďarska přes Česko. Prodat je chtěli v Belgii.

Neočkovaná, jen několik týdnů stará štěňata, mezi nimiž byli huskyové, mopsové, angličtí a francouzští buldočci či maltézští psíci, byla podle policie ve voze "nacpaná". Některá z nich byla v kartonových krabicích či přepravkách pro křečky a jiné malé hlodavce. Po veterinární kontrole byla rozvezena do různých útulků.

Řidič a spolujezdec ve věku 41 a 47 let, oba maďarští občané, získali psy v Maďarsku a převezli je přes celé Česko. Němečtí policisté je našli krátce poté, co vůz s nimi přejel hraniční přechod Rozvadov/Waidhaus. Původně měli psíci skončit v belgických rodinách.

Nic neobvyklého

Dvojice, která štěňata bez potřebných povolení převážela, bude nyní muset zaplatit pokutu a náklady na jejich očkování a pobyt v útulcích. Podle BR by se částka mohla vyšplhat až na 25 tisíc eur (644 tisíc korun).

Zadržení nelegálních transportů s domácími mazlíčky není na východě Německa žádnou výjimkou. Podle německých ochránců zvířat se hlavně štěňata na západ Evropy nelegálně dovážejí nejčastěji z Rumunska, Maďarska a Srbska. Výjimkou nejsou ale ani transporty z Česka a Slovenska. Pocházejí většinou z takzvaných množíren.

Reklama

Výběr článků

Načítám