Hlavní obsah

Německo za tři roky deportovalo 90 nebezpečných islamistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německo za poslední tři roky vyhostilo ze země 90 nebezpečných islamistů, u dalších 225 se tato možnost prověřuje, odpověděla vláda na dotaz poslanců Svobodné demokratické strany (FDP).

Foto: Michael Dalder, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

V počtech vyhoštěných radikálů či potenciálně nebezpečných islamistů panují mezi jednotlivými spolkovými zeměmi velké rozdíly. Zatímco Severní Porýní-Vestfálsko deportovalo 29 lidí, Bádensko-Württembersko 16 a Berlín 10, Porýní-Falc či Sársko nevyhostilo nikoho.

Hizballáh používá Německo jako svou základnu

Evropa

Poslanec FDP Stephan Thomae čísla o vyhoštěných ostře kritizoval. Podle něj počet repatriaci zjevně závisí na tom, „jak je která spolková země odpovědná“ a kdo v ní právě vládne. „Naléhavě potřebujeme, aby za deportace byla odpovědná německá vláda a byly uzavřené účinné dohody se zeměmi původu,“ řekl Thomae.

Laura H., obviněná z členství v IS, se s pomocí vlády vrátila s dětmi do Německa

Zahraniční

Ke konci září německé úřady registrovaly kolem 690 islamistů, kteří by podle nich mohli spáchat závažný trestný čin nebo i teroristický útok.

Reklama

Související články

Syřan v Berlíně chystal úder Satanovou matkou

Speciální jednotka spolkové policie a Spolkového kriminálního úřadu zadržela v úterý v Berlíně Syřana Abdullaha H. (26) podezřelého z přípravy teroristického...

Výběr článků

Načítám