Hlavní obsah

Německo přitvrdilo, policie zahájila razii proti podezřelým imámům

• Aktualizováno

Německá policie zahájila ve středu brzy ráno v Dortmundu, Düsseldorfu, Duisburgu či obci Tönisvorst a dalších městech Severního Porýní-Vestfálska razii proti islámským duchovním, kteří jsou podezřelí z verbování bojovníků pro Sýrii a Irák. Policisté podle serveru deníku Westdeutsche Allgemeine Zeitung mají důkazy o napojení duchovních na teroristické organizace.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německá policie zasahuje v DuisburguVideo: Reuters

 
Článek

Do akce je zatím nasazeno kolem 150 policistů. Podezřelí byli delší dobu sledováni, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Policisté při razii v Severním Porýní Vestfálsku

Jedním z nich je Hasan C., který vedle cestovní kanceláře v Duisburgu provozuje také prostory pro výuku islámu. V nich se prý radikalizovala dvojice mužů, která v dubnu výbušninou zaútočila na sikhský chrám v Essenu.

Hasan C. má mít podle vyšetřovatelů kontakty na salafistické kruhy v Sýrii.

Policisté zasahují také v Dolním Sasku, kde kontrolují byty příbuzných jednoho z kazatelů salafistického spolku Německojazyčný islámský kruh (DIK). Proti DIK provedla dolnosaská policie razii už v červenci, kdy zabavila materiály z mešity v Hildesheimu nedaleko Hannoveru.

Tato mešita je považována za ústředí německého salafismu, tedy radikálního náboženského směru, který prosazuje návrat k raným formám islámu a dodržování přísného výkladu islámského práva šaría.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám