Hlavní obsah

Německá policie uzavřela nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem

Frankfurt nad Mohanem
Aktualizováno

Policie ve Frankfurtu nad Mohanem uzavřela v pátek odpoledne zhruba na hodinu hlavní železniční nádraží, oznámila společnost Deutsche Bahn. Nedaleko se tiž zloději pokoušeli vykrást bezpečnostní schránky v bance a pachatelé měli uniknout na nádraží, napsala agentura DPA s odkazem policejní informace.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Policee uzavřela hlavní nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem

Článek

Policie potvrdila rozsáhlou akci v Düsseldorfer Straße na severu od hlavního nádraží. „Jsme na místě a probíhá rozsáhlá akce,“ potvrdilo policejní oddělení. Policisté zároveň vyzvali k tomu, aby se lidé vyhnuli místu kolem hlavního nádraží, a především nezveřejňovali fotografie policistů ze zásahu, ohrožovali by nejen je, ale i zásah.

Zloději se pokusili vykrást bezpečnostní schránky v bance. Pachatelé měli zmizet směrem k nádraží. Policie proto na něm zastavila provoz. Omezení se týkalo i vysokorychlostních vlaků ICE. Část spojů proto mimořádně zastavovala na  jihu města.

Během zásahu měl jeden policista vystřelit a následně byli zadrženi tři podezřelí. Očití svědci vypověděli, že policisté jednoho muže zadrželi na jižním okraji nádraží. Na akci se podle nich podíleli i členové speciální zásahové jednotky.

Reklama

Výběr článků

Načítám