Hlavní obsah

Německá policie má podezřelého v záhadném případu vraždy devítileté Peggy

– Bayreuth

Zatykač na 41letého muže vydal soud v Bavorsku kvůli 17 let staré vraždě devítileté dívky, jejíž tělo bylo objeveno teprve předloni. Muž, který byl podezřelý už dříve, ale měl alibi, skončil v pondělí ve vazbě poté, co se jeho verze ukázala jako falešná. Případ, o kterém média v Německu píší jako o jednom z nejtajemnějších, by tak konečně mohl být objasněn.

Foto: Profimedia.cz

Hrob Peggy Knoblochové

Článek

Agentura DPA v úterý napsala, že policie a prokuratura mají závažná podezření, že muž, který byl mezi podezřelými už v době bezprostředně po vraždě, je pachatelem či spolupachatelem zločinu. Dosud ho chránilo alibi, nyní však podle vyšetřovatelů vyšlo najevo, že bylo falešné.

Devítiletou Peggy Knoblochovou z městečka Lichtenberg na severu Bavorska v roce 2001 někdo zavraždil a její tělo ukryl v lese asi 15 kilometrů od jejího domova, ale už v sousedním Durynsku. Tam ho až v roce 2016 v pokročilém stádiu rozkladu našel houbař.

Zatčený muž nyní potvrzuje, že tělo do lesa odvezl, popírá ale svou účast na vraždě.

Panovalo podezření, že skončila v ČR

V průběhu let byla v kauze řada podezřelých. Za vraždu Peggy, byť se její tělo v té době ještě nenašlo, byl v roce 2004 odsouzen k doživotnímu pobytu v psychiatrické léčebně tehdy 26letý duševně nemocný Ulvi Kulac. Soud měl za prokázané, že ve 12 případech sexuálně zneužíval děti a na základě nepřímých důkazů i to, že zavraždil Peggy. O deset let později byl ale muž po nově nařízeném procesu obvinění zproštěn a propuštěn.

Zejména německý bulvární tisk několik týdnů živil původní policejní podezření, že Peggy mohla být zavlečena do prostředí údajné dětské prostituce v západních Čechách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám