Hlavní obsah

Němec dával kolegům jed do svačin, dostal doživotí

– Bielefeld

K doživotnímu vězení bez možnosti podmíněného propuštění po 15 letech byl ve čtvrtek v německém Bielefeldu odsouzen 57letý muž, který trávil svým kolegům v zaměstnání svačiny a pití, napsala agentura DPA. Případy se týkají firmy z města Schloss Holte-Stukenbrock ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Policie prokázala muži tři případy otravy, zdá se však, že jich ve skutečnosti bylo přes dvě desítky.

Foto: Profimedia.cz

Muž, který trávil svačiny svých kolegů. Soud ho poslal do vězení na doživotí.

Článek

Během soudního procesu muž nepromluvil, ani neprojevil žádné emoce.

Traviči byly prokázány tři případy otravy. Jeho dva bývalí spolupracovníci ve věku 27 a 67 let otravu přežili, ale mají poškozené ledviny a jsou odkázáni na dialýzu. Třetí oběti je nyní 24 let a s poškozeným mozkem je v kómatu. Mladík pracoval ve firmě při studiu na vedlejší pracovní úvazek. V současné době se o něj starají jeho rodiče, píše server waz.de.

Policie prověřuje i předčasná úmrtí

Obětí bude zřejmě podstatně více. Podezřelé případy se datují až k roku 2000, napsala agentura DPA. Znalec ze zemského kriminálního úřadu uvedl, že by za předčasnými úmrtími ve firmě mohla být otrava těžkými kovy. Speciální policejní tým podezřelá úmrtí z minulosti stále prověřuje.

Na případ se přišlo poté, co si jeden z pachatelových kolegů všiml neobvyklého poprašku na svém obloženém chlebu. Počínání muže pak doložily i záběry z kamer.

Policie upřesnila, že kolegovi do svačiny sypal octan olovnatý „v množství, které by stačilo ke způsobení vážného poškození orgánů”. Při prohledání bytu podezřelého vyšetřovatelé našli další nebezpečné látky jako rtuť, olovo a kadmium.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám