Hlavní obsah

Němci dopadli falešného policistu, řidiče kasíroval Ital

BERLÍN

Turisté v Německu si mohou konečně oddechnout. Tamní policisté totiž polapili falešného policistu, který několik týdnů na silnicích kasíroval hlavně zahraniční turisty. Na dálnici u Hamburku v pátek padl do rukou opravdovým strážcům pořádku sedmatřicetiletý Ital.

Článek

Od poloviny července se vydával za policistu, ukradl dvě auta a na dálnicích po celém Německu dával pokuty nic netušícím cizincům.

Podvodník se v pátek zrovna snažil zastavovat automobily, když ho poznal jeden z řidičů. Ten upozornil policii, která svého falešného "kolegu" dopadla až po divoké dálniční honičce.

Vykutálený Ital v červenci ukradl dva automobily obchodníkům s ojetinami. Jedno z aut policie objevila a v něm také kompletní policejní vybavení mimo jiné s majáčkem, padělaným služebním průkazem, formuláři a účtenkami za pokuty.

Našla ale také Italův cestovní pas a získala tak první horkou stopu. Podvodník navíc odjížděl bez zaplacení od benzínových čerpadel. Policie tak znala jeho podobu i z videozáznamů. Přesto trvalo téměř měsíc, než byl muž dopaden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám