Hlavní obsah

Nejmodernější zbraně, 30 válečných lodí. Na jihu Ruska odstartovaly manévry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protiletadlové raketové systémy S-400, S-300, hybridní samohybný protiletadlový systém krátkého a středního dosahu Pancir-S1, 60 vojenských transportních letounů Il-76, 30 válečných lodí a 80 tisíc lidí. Na jihu Ruska v pondělí odstartovaly velké vojenské manévry Kavkaz-2020, píše agentura TASS. Cvičení se účastní také vojáci armád šesti zemí, mezi nimiž jsou i Čína a Írán.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruského vojenského cvičení Kavkaz 2020 se účastní i čínští vojáciVideo: Reuters

 
Článek

Manévry zahájily střelby v Kaspickém moři, které provádějí raketová válečná plavidla a dělové čluny. Palba je zaměřená jak na hladinové, tak na vzdušné cíle. V Černém moři vyplulo více než 20 lodí, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

Součástí manévrů je mimo jiné likvidace diverzních skupin útočících na přesouvající se armádní jednotky. Letky protivzdušné obrany jižního vojenského okruhu zase v součinnosti s íránskými bojovými plavidly nacvičují „blokování a zneškodnění ozbrojených formací mezinárodních teroristických organizací“, sdělilo ministerstvo.

Británie se obává ruské střely s plochou dráhou letu na jaderný pohon

Evropa

Do cvičení se zapojí také systémy protivzdušné obrany Buk-M2, Buk-M3 a TOR-M, uvedlo ministerstvo obrany. V rámci hromadného vzdušného výsadku se poprvé vyzkouší nejnovější padákové systémy PBS-950U a MKS-350 vyvinuté pro vojenské vybavení. S jejich pomocí budou z letadla Il-76MD vysazena bojová vozidla BMD-4M.

Cvičení Kavkaz-2020 se bude konat ve dnech 21. až 26. září na území Jižního vojenského okruhu, v Černém a Kaspickém moři pod vedením náčelníka Generálního štábu ruských ozbrojených sil, generála Valeryho Gerasimova. Zúčastní se ho asi 80 tisíc lidí, včetně zaměstnanců ministerstva pro mimořádné situace a Národní gardy a až tisíce vojáků z Arménie, Běloruska, Íránu, Číny, Barmy a Pákistánu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám