Hlavní obsah

Nebezpečný koronavir je v Evropě, Francie hlásí dva nakažené

Aktualizováno

Nebezpečný typ koronaviru se dostal do Evropy. Francie hlásí dva případy nákazy. Ministryně zdravotnictví Agnès Buzynová varuje, že se v zemi zřejmě v následujících dnech objeví další případy, uvedla televize BFM TV.

Foto: Profimedia.cz

Koronavirus pod mikroskopem

Článek

První pacient byl hospitalizován ve čtvrtek v Bordeaux, druhý nemocný je v Paříži.

„Případy byly velmi rychle identifikovány,“ uvedla ministryně Buzynová a pokračovala: „Je pravděpodobné, že v nadcházejících dnech se objeví další případy.“

Ujistila, že úřady budou dělat „vše, co mohou“, aby „omezily“ šíření viru.

Ve Wu-chanu chybí zdravotnický materiál, nemocnice příliv pacientů nezvládají

Svět

Nový typ koronaviru 2019-nCoV se objevila na konci loňského roku v Číně. Hlavními příznaky nákazy virem 2019-nCoV jsou horečka, kašel a problémy s dýcháním. Vir způsobuje komplikovaný zápal plic, který může vést ke kolapsu a smrti pacienta.

Koronavirus má na svědomí zatím nejmladší oběť, dosud zdravého třicátníka

Svět

Epidemie koronaviru má zatím 41 potvrzených obětí, nakažených je zhruba 1300. Nemocné hlásí i další země, například Thajsko, Singapur, Tchajwan. Virus se ovšem objevil i v USA, které mají dva potvrzené případy, a to v Seattlu a Chicagu.

Ukázalo se navíc, že patogen spadající do stejného kmene jako koronavirus vyvolávající onemocnění SARS začal mutovat. To znamená, že se přizpůsobuje prostředí i hostitelům, je hůře identifikovatelný laboratorními testy a může být odolnější vůči nasazovaným antivirotikům.

Nákazu koronavirem zjistí jen test, příznaky jsou podobné chřipce

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám