Hlavní obsah

Natascha mohla utéci několikrát

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Natascha Kampuschová (18), kterou víc než osm let zadržoval její únosce Wolfgang Priklopil (44), nevyužila několika možností k útěku.

Článek

Jak napsal německý týdeník Der Stern, na počátku roku 2006 jela spolu s Priklopilem na výlet do lyžařské oblasti Simmering-Hirschenkogel, asi sto kilometrů jižně od Vídně.

Podle časopisu rakouské vyšetřovatele překvapilo, že měla několik příležitostí ukončit své drama, ale nakonec až po letech využila chvilkové Priklopilovy nepozornosti. Ani když únoscův vůz BMW zastavila při běžné kontrole dopravní policie, neuvedla, že ji drží Priklopil v zajetí.

Lidé viděli Nataschu opakovaně v Priklopilově automobilu, ale také samotnou u domu v době, kdy únosce chodil do restaurace poblíž nákupního střediska ve Strasshofu.

Oficiální rakouská místa se k těmto informacím nevyjádřila, policie odmítla uvést, zda Priklopilův BMW měl nějaké speciální zařízení, jež by mohlo útěku zabránit.

"Únosce mi opakovaně hrozil použitím násilí v případě útěku, navíc hovořil nejen o sebevraždě, ale i likvidaci lidí. kteří by mi chtěli pomoci," řekla Natascha minulý týden v rozhovoru pro televizi ORF. "Nechtěla jsem nic riskovat, ze všeho nejméně pokus o útěk. Trpěl silnou paranoiou a byl chronicky nedůvěřivý".

Listu Kronen Zeitung pak přiznala, že jednou už prošla zahradní brankou u domu, ale pak dostala strach z útěku, udělalo se jí nevolno a co nejnápadněji se vrátila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám