Hlavní obsah

Na vánoční strom ve skotském městě vylezl muž, pád nepřežil

Neobvyklé úmrtí vyšetřuje policie ve skotském městečku Kirkcaldy. V pátek ji náhodní svědci přivolali k místní radnici, u níž ležel těžce zraněný muž, který později zemřel. Ukázalo se, že příčinou jeho smrti byl pád z městského vánočního stromu, informoval zpravodajský server BBC.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Policii městečka Kirkcaldy, které leží severně od Edinburghu, přivolali ke zraněnému muži v noci na pátek lidé z blízkého baru Kitty's. Navzdory rychlému převozu do nemocnice, muž svým zraněním podlehl.

Ředitel klubu Mario Caira později policii řekl, že viděl muže lézt po 3,6 metru vysokém vánočním stromu a viděl i jeho pád. "Šplhal na ten strom, byl úplně nahoře, držel se špičky," řekl Caira posléze BBC. "Když spadl, myslel jsem si, že si jen vyrazil dech," dodal. Šel neznámého raději zkontrolovat a když se muž nehýbal, zavolal záchranku.

Podle Cairy muselo být úmrtí muže obrovskou náhodou. "Nejsem lékař, nevím, co se mu stalo, když spadl, ale myslím si, že byste to mohl udělat tisíckrát za sebou a odešel byste po svých," řekl majitel baru Kitty's.

Policie se nedomnívá, že by nesl na úmrtí muže někdo vinu a prozatím případ vyšetřuje jako nešťastnou náhodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám