Hlavní obsah

Na Ukrajině zahynulo 2000 ruských vojáků, tvrdí Kyjev. Žádní tam nikdy nebyli, oponuje Moskva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od počátku ozbrojeného konfliktu na východě Ukrajiny zahynulo 2000 příslušníků ruské armády, dalších osm tisíc jich bylo zraněno. Ve čtvrtek to v Kyjevě s odvoláním na údaje rozvědky oznámil mluvčí ukrajinské armády Andrij Lysenko. Rusko přitom přítomnost svých vojáků na východě země popírá.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Proruský separatista s ručním granátem

Článek

Podle Lysenka byli mrtví Rusové příslušníky 18 jednotek ruské armády dislokovaných v deseti ruských oblastech.

"V ruské společnosti roste nespokojenost, vyvolaná informacemi o smrti velkého počtu ruských vojáků na Ukrajině," uvedl mluvčí. "Zvláštní znepokojení vyvolává fakt, že Moskva dál popírá přítomnost svých vojsk na ukrajinském území," dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatelé Mariupolu dostali humanitární pomocVideo: Reuters

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Alexandr Lukaševič na čtvrteční tiskové konferenci v Moskvě přítomnost ruských vojáků na Donbasu znovu popřel. "Ruští vojáci na Ukrajině nebyli a nejsou, ruská armáda tam nebojuje. Jsou tam dobrovolníci, kteří nedokázali nečinně přihlížet událostem v Doněcké a Luhanské oblasti," řekl Lukaševič.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám