Hlavní obsah

Na Slovensku zadrželi bratra Antonina Vadaly spojovaného s italskou mafií

Právo, ivi

V Michalovcích zadrželi v pátek Sebastiana Vadalu, bratra Antonina Vadaly, který je spojován s údajným působením kalábrijské mafie ´Ndrangeta na východním Slovensku. O údajném působení kalábrijské mafie a jejím napojení slovenské politiky psal zavražděný novinář Ján Kuciak ve své poslední reportáži.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Televize Joj upozornila, že zadržení Sebastiana Vadaly nesouvisí s obviněním jeho bratra. Sebastian se měl před časem dostat do konfliktu s taxikářem. Původně byl tento skutek klasifikován jako přestupek. V pátek ho však zadrželi a byl zpracován návrh na vzetí do vazby.

„Proti Sebastianovi Vadalovi bylo vzneseno obvinění z trestného činu nebezpečného vyhrožování a výtržnictví,“ potvrdilo slovenské policejní prezidium.

V předběžné vazbě je od čtvrtka Antonino Vadala, poslal ho tam košický soud. Podnikatel je v Itálii stíhán za aktivity týkající se drog a soud v Benátkách na něj vydal evropský zatykač. Zajištění italského podnikatele bylo součástí mezinárodní akce, při které bylo zadrženo dohromady 17 osob, kromě Vadaly všichni v Itálii. Na jedenáct zadržených byla uvalena vazba.

Podle slovenského tisku měl mít Antonino Vadala kontakty na spolupracovníky bývalého slovenského premiéra Roberta Fica. Vadala všechna obvinění odmítá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám