Hlavní obsah

Na Slovensku si studenti kupovali maturitní zkoušky

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Školní inspektoři zakázali maturovat 158 studentům Střední odborné školy v Trenčíně pro podezření z kupování maturitní zkoušky. Jak uvedla televize Markíza, všichni studovali ve zvláštním režimu, nemuseli chodit do školy a z některých předmětů absolvovali pouze zkoušky.

Článek

Zákon tuto formu studia umožňuje, ale podle inspektorů studenti neabsolvovali všechny potřebné zkoušky. Inspektoři rovněž zjistili, že u maturit byl přítomný pouze jeden pedagog namísto zákonem předepsaných tří. „Někteří studenti neměli ani vysvědčení a chybějí jim některé zkoušky,“ uvedla ředitelka státní školské inspekce v Trenčíně Anna Pechová.

TV Markíza tvrdí, že studenti zaplatili za maturitní zkoušky několik stovek eur. Inspektoři nařídili zastavení maturitních zkoušek na této škole.

Mluvčí ministerstva školství Miriam Žiaková označila za šokující, že na úrovni středních škol probíhá podobný byznys. Pokud se podezření z kupování maturit potvrdí, škole hrozí zrušení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám